De Kleine Hoeve is een plek waar mensen, dieren en de natuur samen werken en leven met respect voor elkaar.
De naam is ontleend aan het boek ‘De grote hoeve’ dat het verhaal vertelt van een boerenfamilie die leeft van het land, in harmonie met de natuur en in het ritme van de seizoenen.
Op De Kleine Hoeve zijn er verschillende mogelijkheden.
Leren en werken, onder andere opleidingen op het gebied van groen en dier (tot en met MBO niveau 3) en het behalen van certificaten (bijvoorbeeld motorkettingzaag).
Ook zijn er dagen waarop dagbesteding, begeleiding of behandeling mogelijk is. Groene Ecologische Pedagogiek, waarbij we ‘groot zijn in kleinschaligheid’.
Daarnaast vormen Yoga Twenterand en Praktijk InEvenwicht een onderdeel van De Kleine Hoeve;

- natuurlijke gezondheid, balans in je leven, lichaam en geest tot rust laten komen doormiddel van yoga, adviezen voor gezonde voeding en leefstijl, hartcoherentie of ademtechniek.
- IAA vormt het ook een onderdeel van De Kleine Hoeve waarbij onze collega’s, de ezels, meehelpen.

Of het nu gaat om het terugvinden van jEZELf of het leren omgaan met stress, altijd bieden de ezels je een unieke kans om te ontdekken wat er voor jou mogelijk of noodzakelijk is en op welke manier je deze transformatie zou kunnen realiseren. IAA staat voor Interventions Asinus Assisted maar ook voor Inner Awareness and Alignement. De ezels helpen je bij bewustwording en het aanbrengen van ordening in jouw realiteit.


En altijd geldt: op De Kleine Hoeve gebeurt er iets met je, als je het jezelf toestaat. 

Yoga Twenterandkiezen voor bewuste rust

 

Ontspanning en balans zijn de kernbegrippen van Yoga Twenterand en De Kleine Hoeve. 

Gelegen aan de rand van de Engbertsdijks-venen wordt er letterlijk en figuurlijk ruimte geboden.
Yoga is ruim 5000 jaar oud en wordt over de hele wereld beoefend door zowel jonge als minder jonge,
lenige en helemaal niet lenige mensen.
Voor de een is het een manier om tot rust te komen, voor de ander om het lichaam te trainen of blokkades op te heffen.Yoga is veel meer dan alleen lichamelijke oefening. Het is ook respect voor jezelf en je omgeving, aandacht voor je ademhaling, ontspanning, energie, helderheid, harmonie. 

In de Hatha yoga ligt het accent op het rustig uitvoeren van fysieke oefeningen, die invloed hebben op de wervelkolom en de zenuwbanen, de organen, hormonen, klieren en bloedsomloop en die het zenuwstelsel tot rust brengen en ademhalingstechnieken die een zuiverend en balancerend effect hebben op lichaam en geest. Mocht je denken dat yoga ‘zweverig’ is, bij Yoga Twenterand is yoga juist heel praktisch.
Stevige oefeningen die je uitdagen je grenzen te verkennen en te respecteren. Yoga Twenterand yoga staat voor yoga met beide benen in de wereld. Je beoefent yoga op de mat maar integreert de kennis en ervaring uit de lessen in je dagelijks leven. Het brengt je lichaam in balans door zowel je spieren te verlengen als te versterken en je evenwichtsgevoel en focus verder te ontwikkelen. Het kan je dan ook in andere sporten goed van pas komen.

Een uur per week is al genoeg om verschil in jezelf op te merken.
Probeer een keer een les uit. Stap er open in en ervaar wat yoga met je doet.

Bekijk hier onze agenda

Gezondheid is zo natuurlijk dat je er misschien nooit bij stilstaat. Tot het moment dat er iets hapert aan je gezondheid.
Dan ga je beseffen wat gezond zijn voor jou betekend en dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is.
Ik ben ervan overtuigd dat je, wanneer je je niet in evenwicht voelt, of ziek bent, nooit slachtoffer bent maar dat je wordt uitgedaagd om je patronen te onderzoeken (voeding, stress, straling, taalgebruik, beweging, leefstijl, enz.) en van daaruit kunt werken aan je gezondheid.
Jezelf terug brengen in evenwicht! Behandeling bij Praktijk InEvenwicht richt zich op het herstellen van dit evenwicht door het zelf genezend vermogen van lichaam en geest te ondersteunen. Praktijk InEvenwicht brengt mensen weer in contact met hun zelf genezend vermogen. Iedere cliënt krijgt dan ook een behandelplan dat op maat voor hem of haar is gemaakt en afgestemd is op de specifieke situatie en behoefte om zo optimaal terug te komen in evenwicht. Mijn droom is dat mensen ontdekken dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid en dat ze vanuit hun eigen kracht de juiste keuzes gaan maken om gelukkig, sterk en gezond te worden.

IAA, Inner Awareness and Alignement.

IAAWerken met Ezels

IAA: Dichter bij jEZELf

Soms kom je op een punt in je leven dat je keuzes wilt of moet maken, dat je telkens wordt geconfronteerd met hetzelfde thema en daar iets in wilt veranderen of dat je belemmeringen ervaart. Een coach kan je helpen inzicht te krijgen, of zaken eens op een anderen manier te beschouwen. Op De Kleine Hoeve brengen we je in beweging met behulp van onze ezels. Onderzoek heeft ons geleerd dat mensen ezels ervaren als empatisch, vriendelijk, grappig, geduldig, te vertrouwen, eerlijk, aaibaar en kalm. Daarom zijn het voor ons de ultieme co-coaches. Wij proberen op De Kleine Hoeve te denken vanuit een leeflandschap.
Een ecologische gedachte ligt ten grondslag aan deze term, we geloven dat je door je bewust te worden van je omgeving en je eigen plaats daarin, verander processen op gang kunt brengen. Met als basis de natuur en de dieren gaan we samen op weg. Onze vierbenige ezels helpen mee je met twee voeten op de grond zetten en je rust, veerkracht en balans laten ervaren.
Daarnaast kun je een route uitstippelen die je wilt volgen om je persoonlijke en/of professionele kwaliteiten te ontwikkelen.

Een traject kan uit één of meerdere sessies bestaan.

 

De klein'st'e HoeveLogeren bij ons op het erf

In het buitengebied van de gemeente Twenterand ligt De Kleine Hoeve.
Aan de rand van de Engbertsdijks-venen een oase van rust waar het goed toeven is.
Rust, ruimte, eenvoudig genieten en zo weer dichter bij jezelf komen zijn de kernwaarden van De Kleine Hoeve.

Je kunt overnachten in een originele woonwagen voorzien van water en gas. Je ontbijt, lunch en avondeten mag je zelf bereiden maar een eenvoudig ontbijt met streekproducten kunnen we eventueel ook voor je verzorgen. De woonwagen staat in een boomgaard met zo'n 30 vruchtbomen en een grote vijver. In de ochtend wordt je gewekt door kikkers en vogels of mogelijk door een ezel waarvan er zo'n 14 wonen op De Kleine Hoeve. Mocht je liever kamperen dan is er de mogelijkheid met de camper te overnachten of je tent op te zetten op een van de twee kampeerplaatsen met uitzicht op de geiten en natuurlijk Aagje, de koe. De omgeving biedt mogelijkheden te over; wandelen, fietsen, bezoek aan musea, uitstapjes en als bijzonder extraatje de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse soorten yogalessen of een bijzondere kennismaking met jEZELf tussen de ezels.

Wanneer je overnacht in de woonwagen of op de kampeerplek kun je gebruik van douche en toilet en eventueel de koelkast in de gemeenschappelijke ruimte maken. De woonwagen is geschikt voor twee personen.

Contact met DKH

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel niet en stuur ons een mail. We gaan hier uiteraard zorgvuldig mee om en zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Liever persoonlijk contact? Bel dan:

T 0546 - 65 82 75
M 06 - 239 55 261
M 06 - 216 77 739

Send us a messageVoer hier uw bericht of vraag in.

Wilt u ons bezoeken?

Dat kan, ons adres is: Paterswal 12, 
7671 TB Vriezenveen